{ "title": "Modem Tanıtma", "image": "https://www.modem.gen.tr/images/modem-tanitma.jpg", "date": "20.01.2024 08:51:31", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Modem tanıtma, İlk önce modemimizi kutusundan çıkarırız. Daha sonra bir ethernet kablosunu bilgisayarımıza takarız. Taktığımız bu ethernet kablosunu modemimizin herhangi bir portuna takarak bağlantımızı tamamlarız. Eğer bir telefon kullanacak ise bir spliter'a ihtiyacımız olacak ve bu alet genelde kutu içeriğinden çıkmaktadır. Servis sağlayıcıdan gelen telefon hattını splitterımızın line yazan bölümüne girmemiz gerekecektir. Geriye kalan iki adet port ise telefon ve modem portlarıdır. Telefon portuna telefonumuzun kablosunu, modem portuna ise modemimize gidecek olan kabloyu takmamız gerekecektir. Bütün bu bağlantılar yapıldıktan sonra artık modemimizin adaptörünü takarak açabiliriz.

Modemimizi tanıtmak için, herhangi bir internet tarayıcından 192.168.1.1 ya da 192.168.2.1 adresine giriş yapmamız gereklidir ya da ürünle gelen cd ile modemin özel yazılımı sayesinde akıllı kurulum yapmak mümkündür. Girdiğimiz bu adreste karşımıza bir şifre ekranı gelecektir. Bu ekrana ürünün kullanım kılavuzunda yer alan default şifreyi girmemiz gerekecektir. Bu şifre genelde admin-admin ya da admin-ttnet şeklindedir.

Açılan ekranda genelde her modemde bulunan hızlı kurulum seçeneğine tıklayarak saat ayarlarını, internet bağlantı ayarlarını, kablosuz bağlantı ayarlarını ve router ayarlarını yapmamız gereklidir.

İlk önce gelen ekranda saat dilimini seçmemiz ve ileri tuşuna basmamız gereklidir. Bulunduğumuz ülkenin saat dilimini buradan seçebiliriz. Saati konumunu da belirledikten sonra ileri tuşunu tıklayıp, işleme devam ederiz. ISP'niz tarafından seçilen bağlantı tipini seçerek işlem yapmaya devam ederiz. Eğer ki PPPoE ve PPPoA seçimini yaptıysanız ilerlemeniz gereken kısım A kısmıdır. A kısmını değil de Dinamik IP Adresini seçim yaptıysanız, B maddesinde ilerleme yapmanız gerekir. Onu da değil de Statik IP Adresini seçim yaptıysanız, C maddesinde ilerlemek zorundasınız. Eger ki Köprü Modu seçimini yaptıysanız, D maddesinde ilerleme yapmak zorundasınız. Bu butonlardan birisini seçip ileri butonuna tıklamanız gerekir. Ayrıca köprü modu çok sayıda bilgisayar kullanımına izin vermediği için kullanımı tavsiye edilmez. Bu kullanımlardan birini seçerek Kablosuz Yapılandırma bölümüne ilerleme yaparak işleme devam ederiz. Ayrıca varsayılan ayarı koruyunuz. Etkin Erişim Noktası yani kablosuz ağı devre dışı bırakmak istiyorsanız, Devre dışı bölümünde ilerleme yapmalısınız. Yine kablosuz ağ erişimi için hemen çözümlenemeyecek ve kolay hatırlayacağınız bir isim belirlemeniz gerekir. Değişiklik yapmak istemiyor iseniz, varsayılan ayarlarda kalmanız mümkün olacaktır. Bunun sonrasında bir doğrulama yaparak, türünüzü belirleyip, bir şifreleme yapabilirsiniz. 8-63 karakterden birini seçerek Güvenlik anahtarı giriniz ve ilerlemeye devam ediniz. Böylelikle modem kurulumu yapılmış olacaktır. Ancak sorun yazısı geliyor ise sorunu gider butonuna tıklayarak işleme devam ederiz. Yine de kurulumu yapamaz isek Uzman birinden destek almamız gereklidir.
" } ] }