Turkcell Modem Türleri ve Özellikleri
22 Haziran 2024

Turkcell Modem Türleri ve Özellikleri

Modem, "modülatör" ve "demodülatör" kelimelerinin birleşiminden türetilmiştir. Çevirge ya da diğer adıyla modem, bilgisayarların genel ağa bağlantısını sağlayan ve bir bilgisayarı uzak mesafedeki diğer bilgisayarlara bağlayan bir aygıttır. Modem, verileri ses sinyallerine ve ses sinyallerini de verilere dönüştürerek verileri taşır. Geniş ağ kurmak için kesinlikle bulunması gereken bir ağ elemanıdır.

Modem Çeşitleri

Modemlerin en bilindik örneklerinden biri, ses bant modemlerdir. Bu modemler, kişisel bir bilgisayardaki dijital veriyi telefon kanalının ses frekansı aralığında elektriksel sinyallere dönüştürmektedir. Bu sinyaller telefon hatları üzerinden taşınır ve bir başka alıcı modemde tekrar dijital veriye dönüştürülür.

Modemler genel olarak birim zamanda gönderebildikleri veri miktarı ile sınıflandırılır ve bu miktar genelde bit bölü saniye (bps) olarak ölçülür. Aynı zamanda modemler, baud ile ölçülen simge hızlarına göre de kategorilere ayrılmaktadır. Çevirgeler, veri iletimi için yapılmış olmalarına rağmen artık standart olarak belgegeçer (fax) iletişim özelliklerini de barındırmaktadır. Başka bir belgegeçer aygıtına gereksinim duymamaları, yaygınlaşmalarını sağlamıştır. Bilgisayar ortamında yazılmış belgeler veya çizimler kolayca yazılımlar aracılığıyla istenen kişi veya kişilere belge şeklinde iletilebilmektedir. Dış ortamlardan da yazı ve çizimler alınabilir ve eğer istenirse doğrudan yazıcıya yönlendirilerek baskı yapılabilir.

Modem Türleri

  • Dahili (İnternal) modemler: Bilgisayarın ana veri yoluna direkt olarak monte edilebildiklerinden daha aktif görev yaparlar. Cihazın Seri Portlarını meşgul etmeyip yazılımsal olan COM Port üzerinde de çalışabilirler. Sabit seri port kullanmadıklarından dolayı üzerlerindeki Jumper'lar ile ayarlama yapılmalıdır. (PnP'ler hariç). Gücünü cihazın güç kaynağından dahili olarak temin ederler. Ses ayarları yazılım kontrollüdür.
  • Harici (External) modemler: Bilgisayara dışarıdan kabloyla bağlanan modem çeşitleridir. Harici modemlerin üzerinde, telefon hattının ya da modemin bilgisayarla bağlantısını sağlayan kablonun (Ethernet kablosu veya USB kablosu) takılacağı giriş-çıkış birimleri ile modemin güç besleme girişi bulunur. Bu modemler genel olarak birer kutu görünümündedirler. Harici modemlerin ön yüzlerinde, kullanıcılara modemin o anki durumuyla ilgili bilgi vermek için yanıp sönen ışıklar bulunur.

Turkcell Modem Özellikleri

Turkcell modem, genelde en çok tercih edilen modem türlerinden biridir. Pratiktir ve internet bağlantısı konusunda sıkıntı yaşatmaz. Genellikle "Winn" şeklinde daha çok tercih edilmektedir. Turkcell modemler, kullanıcılarına hızlı ve kesintisiz internet deneyimi sunar. Ayrıca, taşınabilir modem seçenekleri ile de kullanıcıların her yerde internet erişimini kolaylaştırmaktadır.

Ekstra Bilgiler

Turkcell modemlerin bazı modelleri, Wi-Fi 6 teknolojisi desteği ile daha hızlı ve daha geniş kapsama alanı sunar. Ayrıca, güvenlik özellikleri ile de dikkat çeker. Örneğin, WPA3 şifreleme teknolojisi ile daha güvenli internet bağlantısı sağlar. Turkcell modemler, kullanıcı dostu arayüzleri ile kolay kurulum ve kullanım imkanı sunar. Teknik destek ve müşteri hizmetleri ile de kullanıcıların yaşadığı sorunlar hızlı bir şekilde çözülmektedir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Taşınabilir Modem Türleri ve Özellikleri

Taşınabilir Modem Türleri ve Özellikleri

Airties Modem İp Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Airties Modem İp Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ttnet Zyxel Modem Kurulumu

Ttnet Zyxel Modem Kurulumu

Tp Link Modem Kurulumu

Tp Link Modem Kurulumu

ADSL Modem Kurulumu Nedir ve Nasıl Yapılır?

ADSL Modem Kurulumu Nedir ve Nasıl Yapılır?

Güncel

Avea Jet Modem Türleri ve Özellikleri

Avea Jet Modem Türleri ve Özellikleri

Güncel

Vodafone Modem Türleri ve Özellikleri

Vodafone Modem Türleri ve Özellikleri

Güncel

Modem Türleri ve Özellikleri

Modem Türleri ve Özellikleri